A közönséges ördögcérna (Lycium barbarum) évszázadok óta ismert Ázsiában, elsősorban Kínában, ahol a hagyományos orvoslás egyik fontos növénye. Azonban a…
A maca gyökér, vagy Lepidium meyenii, egy lenyűgöző gyökérzöldség, mely az Andok magaslataiból származik. Már több ezer éve termesztik Peruban,…
A kövérfű, más néven kötőfű, évszázadok óta ismert és használt gyógynövény a népi gyógyászatban. Azonban az utóbbi időben, a modern…
A kúszó fajdbogyó (Gaultheria procumbens) olaja, melyet évszázadok óta használnak a népi gyógyászatban, egyre nagyobb figyelmet kap a modern wellness…
A partidrogok használata szórakozóhelyeken, fesztiválokon sajnos gyakori jelenség. Ezek a szerek, mint például az ecstasy, amfetaminok, GHB, és a ketamin,…
A datolyaszilva, más néven hurma, ősidők óta ismert és kedvelt gyümölcs, mely nem csupán édes ízével hódít, hanem jelentős gyógyhatásaival…
Az olajos magvak, mint például a dió, mandula, kesudió és a napraforgómag, kiemelkedő tápértékkel bírnak. Gazdagok egészséges zsírokban, fehérjékben, rostokban,…
A saláta nem csupán egy köret, hanem nélkülözhetetlen eleme az egészséges táplálkozásnak. Gyakran alábecsüljük tápértékét, pedig a különböző salátafajták rengeteg…
A licsi, bár apró termetű, valóságos erőmű az egészség szempontjából. Ez a Délkelet-Ázsiából származó gyümölcs nem csupán ízletes csemege, hanem…
A kókusz, ez a sokoldalú trópusi gyümölcs, régóta szerves része a trópusi kultúráknak, de az utóbbi években a modern táplálkozás…
A vesebab, ahogy a neve is sugallja, vese alakú, és a hüvelyesek családjába tartozik. Számos színben és méretben létezik, a…
Az omega-3 zsírsavak esszenciális tápanyagok, ami azt jelenti, hogy szervezetünk nem képes őket előállítani, ezért külső forrásból kell bevinnünk. Ezek…
A kukorica, mint gabonaféle, régóta fontos szerepet tölt be az emberi táplálkozásban. Széles körben elterjedt, könnyen termeszthető és sokoldalúan felhasználható.…
A Diána édesítőszer egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos cukornak. Ez az új generációs édesítőszer különleges tulajdonságokkal rendelkezik, melyek vonzóvá teszik…
A rizsliszt, korábban talán kevésbé ismert alapanyag, mára a gluténmentes táplálkozás egyik legnépszerűbb alternatívája lett. Ez a finomra őrölt liszt…
A méz, bár természetes és sokak számára egészséges élelmiszer, csecsemőknek egyéves kor alatt szigorúan tilos adni. Ennek oka egy baktérium,…
A chili paprika nem csupán a konyhánk éke, mely pikáns ízt kölcsönöz ételeinknek. Valójában egy igazi gyógynövény, melynek jótékony hatásai…
A fokhagymapor nem csupán egy kényelmes fűszer, hanem egy koncentrált forrása a fokhagyma jótékony tulajdonságainak. A friss fokhagymához képest a…
A csálán, vagy ahogy sokan ismerik, a csalán, évezredek óta az emberiség szolgálatában áll. Nem csupán egy gyomnövény, hanem egy…
A B12-vitamin, más néven kobalamin, egy vízben oldódó vitamin, amely kulcsszerepet játszik számos létfontosságú testi funkcióban. Habár kis mennyiségben van…
A kratom, vagy Mitragyna speciosa, egy Délkelet-Ázsiában őshonos fa, melynek leveleit évszázadok óta használják hagyományos gyógyászati célokra. Az utóbbi években…
A körte, ez a lédús és édes őszi gyümölcs, nem csupán ízélményt nyújt, hanem számos jótékony hatással is bír egészségünkre.…
A pitypang méz, bár kevésbé ismert, mint a hagyományos mézfajták, egyre nagyobb népszerűségnek örvend természetes édessége és potenciális gyógyhatásai miatt.…
A citrom régóta ismert és alkalmazott természetes bőrvilágosítóként. Legfőbb hatóanyaga a citromsav, egy alfa-hidroxisav (AHA), mely hámlasztó hatású. Ez azt…
A húsmentes táplálkozás népszerűsége az utóbbi években jelentősen megnőtt. Egyre többen döntenek úgy, hogy részben vagy teljesen elhagyják az állati…
A jóga nem csupán egy testmozgásforma, hanem egy holisztikus rendszer, mely a test, a lélek és a szellem egységét célozza…
Válogatásunk a hét legjobbnak ítélt cikkekeiből, híreiből, vegyes témákból, amelyet közvetlenül az Ön postaládájába küldünk. Adja meg e-mail címét, és erősítse meg, hogy szívesen fogadja e-mailjeinket.
Sign in to your account